Βούτες

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Τάσος Γκινοσάτης
Σενάριο: Τάσος Γκινοσάτης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ιάσων Αρβανιτάκης
Μοντάζ: Τάσος Κωνσταντόπουλος
Παραγωγή: Τάσος Γκινοσάτης
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 40 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Περίληψη:

Οι «Βούτες» είναι μια ταινία που ταξιδεύει στο Πέραμα, μια εργατική συνοικία του Πειραιά, ακολουθώντας τον Παναγιώτη και το Φώτη. Οι δυο τους μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους το περνάνε στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου έχουν τους περιστερώνες τους. Είναι και οι δύο μέλη του «Συλλόγου Φίλων Περιστεριών Περάματος», που έχουν συγκροτήσει μαζί με άλλους περιστεράδες στην πόλη.

Η ταινία παρατηρεί την ενασχόλησή τους με τα περιστέρια, καταγράφει τις αφηγήσεις τους, παρουσιάζει τη σχέση τους με τους άλλους περιστεράδες και περιπλανιέται μαζί τους στην πόλη.

Βούτες | 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Σκηνοθέτης

Τάσος Γκινοσάτηςς

Ο Τάσος Γκινοσάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Φιλοσοφία στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, «Δημιουργικό ντοκιμαντέρ» στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και κινηματογραφικό μοντάζ στο Κέντρο Κινηματογραφικών Σπουδών της Καταλονίας (CECC). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης και μοντέρ.

Έχει σκηνοθετήσει το διαδικτυακό διαδραστικό ντοκιμαντερ “Μια μεγάλη περιπέτεια’’. Η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, 1944-2006.” και το μεσαίου μήκους ντοκιμαντερ «Βούτες». Επίσης ως μέλος της ομάδας Paramo έχει συν-σκηνοθετήσει το ντοκιμαντερ μικρού μήκους “Vamos a quemar”.

TOP