Βραδιά αφιερωμένη σε ταινίες Μικρού Μήκους

Προβολή:

Cine ATTIKON (Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγούμη 1)
Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, ώρα 22.00
Γενική είσοδος: 5 €

Πληροφορίες:
Στο πλαίσιο της βραδιάς θα προβληθούν οι ταινίες :

VIDISOVA, 9′, Ελλάδα | Σκηνοθεσία: Γιώργος Παναγόπουλος
Ο κύριος Τάσος ξανάχτισε το σπίτι των παιδικών του αναμνήσεων με τα χέρια του, σε ένα μικρό χωριό που καταστράφηκε μαζικά από τους ίδιους τους κατοίκους του στα τέλη της δεκαετίας του ’60, προκειμένου να επιδοτηθούν ως σεισμόπληκτοι και να χτίσουν ένα νέο χωριό. Ένα ντοκιμαντέρ για τη μνήμη, το πέρασμα του χρόνου και το συλλογικό τραύμα.

Not Tomorrow, 20′, Ελλάδα | Σκηνοθεσία: Αμέρισσα Μπάστα
Ο Μιχάλης έχει μόλις 24 ώρες για να επαναπροσδιορίσει τη ζωή του και να επανορθώσει για τους οικείους του. Το ίδιο βράδυ γνωρίζει μια κοπέλα. Το μόνο που εύχεται είναι να μην έρθει ποτέ το πρωί.

Imaginings, 13′, Ολλανδία | Σκηνοθεσία: Anja Hiddinga
Έξι νέοι, κωφοί καλλιτέχνες του ‘’νοηματικού λόγου’’ παρουσιάζουν ποιήματα στη νοηματική γλώσσα.

Rest in Piece, 10′, Γερμανία, Γαλλία | Σκηνοθεσία: Antoine Antabi
Ο Μιντιάν αποφασίζει να φύγει από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πατρίδα του. Φορτώνει την τσάντα του με αντικείμενα που του θυμίζουν τα αγαπημένα του πρόσωπα και ξεκινά ένα ταξίδι στο άγνωστο.

U-Trip, 6′, Ελλάδα | Σκηνοθεσία: Maria Naidyonova
Η ταινία animation ‘’U-Trip’’ είναι η ιστορία μιας ημέρας στη ζωή του συστήματος του μετρό στο Βερολίνο (U-Bahn). Βαγόνια και σταθμοί γίνονται το σημείο συνάντησης μιας απέραντης σειράς χαρακτήρων από το πλούσιο και κουρελιασμένο ύφασμα του Βερολίνου του 21ου αιώνα.

Sock’s Manifesto, 4′, Ελλάδα | Σκηνοθεσία: Αγγελική Παρδαλίδου
Κάθε κάλτσα μετράει! Εσύ ακόμα κάνεις τις κάλτσες σου ζευγάρια; Μια ταινία μικρού μήκους, που φτιάχτηκε ως μέρος της αντίστοιχης μεγάλου μήκους.

From the Balcony, 12′, Ελλάδα | Σκηνοθεσία: Άρης Καπλανίδης – Ηλίας Ρουμελιώτης
Μια μικρή ιστορία από μια εργατική γειτονιά. Η Λίνα, μια μεσήλικη κυρία που δεν βγαίνει ποτέ από το μπαλκόνι του σπιτιού της, παρεμβαίνει σε ό,τι συμβαίνει στο οπτικό της πεδίο.

Autosaurus Rex 6′, Ελβετία | Σκηνοθεσία: Marcel Barelli
Ανάμεσα στα διάφορα είδη που κατοικούν στον πλανήτη μας, ένα ξεχωρίζει από τα άλλα λόγω της δύναμής του και της επίδρασής του στα οικοσυστήματα. Είναι ο Αυτοκινητόσαυρος Rex.

11:20 am, 14′, Ελλάδα | Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νάκος
Η Όλγα, οικιακή βοηθός με καταγωγή από την Αλβανία, θα βρεθεί στο σπίτι που εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας, την κατάλληλη στιγμή. Ή στη λάθος στιγμή;

La Nueva, 15′, Ισπανία | Σκηνοθεσία: Ivan Villamel
Η Μαρία είναι η νέα δασκάλα που έρχεται σε ένα παλιό θρησκευτικό σχολείο. Την πρώτη της μέρα ένα απροσδόκητο γεγονός θα μετατρέψει την τάξη σε πραγματική κόλαση.

TOP