Ποιος, Ποιος Θα Φαγωθεί

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Ελπινίκη Βουτσά Ρεντζεποπούλου
Σενάριο: Ελπινίκη Βουτσά Ρεντζεποπούλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φανούριος Καζάκης, Βαγγέλης Τσάκας
Μοντάζ: Αλέξανδρος Νούσκας Βαρελάς, Ελπινίκη Βουτσά Ρεντζεποπούλου
Μουσική: Μιχάλης Καταχανάς
Παραγωγή: Έλλη Σκρέτα
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 70 min
Έτος Παραγωγής: 2020
Γλώσσα: Αραβικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Περσικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά

Ηθοποιοί: Χρυσαλένα Χριστοπούλου, Ευθύμης Χαλκίδης, Σεταγιές Περζάντ

 

Περίληψη:

Βρισκόμαστε στην Αθήνα.
Η πόλη είναι σαν καράβι που πλέει στο Αιγαίο με επιβάτες όλων των πολιτισμών. Το καράβι δεν τους χωράει όλους και ο ταξικός κανιβαλισμός ξεκινά. Η ηρωίδα αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον ατομικισμό και στη συλλογική δράση, στην πολυτέλεια της αποχής της από τα κοινά και στη συναισθηματική δυσκολία συμμετοχής της σε αυτά.
Θα καταφέρει να σώσει το επόμενο παιδί που πρόκειται να φαγωθεί;

Who Will Be Eaten

Σκηνοθέτις

Ελπινίκη Βουτσά Ρεντζεποπούλου

Η Ελπινίκη Βουτσά Ρεντζεποπούλου είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτρια και μοντέρ. Η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας με τίτλο ''Ποιος, ποιος θα φαγωθεί'' (2020) συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και βραβεύτηκε με το βραβείο FIPRESCI Θεόδωρος Αγγελόπουλος στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.
Μέλος της ομάδα Paola Team Documentaries, ως συσκηνοθέτρια, οπερατέρ και μοντέρ, με ενδεικτικά ντοκιμαντέρ τα ''Καλιανρτά'' (2015) που συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στις Νύχτες Πρεμιέρας και το ντοκιμαντέρ ''Πικροδάφνες'' (2021), που συμμετείχε και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στο Griechische Filmwoche (Μόναχο), στο Merlinka festival (Βελιγράδι) και στις Νύχτες Πρεμιέρας.
Δούλεψε ως ερευνήτρια για το ψηφιακό αρχείο προφορικής ιστορίας του Istorima (2021) και υπήρξε μοντέρ 4 επεισοδίων της ΕΡΤ ''Τα μυστικά της μουσικής'' (2016-2017) του Νίκου Κυπουργού.
Επιπρόσθετα, ήταν βοηθός σκηνοθεσίας στις ταινίες μικρού μήκους του Αλέξανδρου Νούσκα Βαρελά ‘’Safe Sleeping’’ (2020) και στο ''Living Room'' (2019), τα οποία συμμετείχαν σε φεστιβάλ στο εξωτερικό, ενδεικτικά SzólóDuó International Film Festival Budapest και Ιnternational Dance Film Festival Brussels.
Τέλος, έχει κάνει το μοντάζ του ντοκιμαντέρ ''MELANCHOLIA'', σε σκηνοθεσία Αριάδνης Κουτσαφτή, συμμετοχή στις Νύχτες Πρεμιέρας και ήταν οπερατέρ και μοντέρ του ντοκιμαντέρ «Τα βάσανά μου χαίρομαι» των Yar aman, (2021) συμμετοχή στο Φεστιβάλ Doc Stories, Ημέρες Ντοκιμαντέρ, Χανιά.

TOP