Ξερολιθιά

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Κώστας Νικολάου, Ελένη Πασσά
Παραγωγή:  Ελένη Πασσά
Μουσική : Κώστας Νικολάου
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 9
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Περίληψη:

Το πρόσωπο της ιστορίας αναζητά την αφανή αρμονία ακόμα και στις πέτρες του παιχνιδιού της παιδικής του ηλικίας. Τότε, η νίκη ήταν ο στόχος και οι ήχοι δυσαρμονικοί. Ανακαλύπτει πως οι ίδιες πέτρες γεννούν μουσική και πώς με αυτές μπορεί να κτιστεί μια ξερολιθιά. Τέχνη και όχι νίκη.

Σκηνοθέτης

Κώστας Νικολάου

Ο Κώστας Νικολάου κατάγεται από τη Θεσπρωτία της Ηπείρου. Σπούδασε φωτογραφία στο εργαστήρι του Δ. Χλιβερού (1981-1982) και κινηματογράφο στις σχολές Σταυράκου και Χατζίκου (1982-1985). Από το 2008 συνεργάζεται με την Ελένη Πασσά (ομάδα ακροβάτες-acrobates.gr) στην παρουσίαση έργων όπου εικαστικές συνθέσεις (εγκαταστάσεις, φωτογραφίες,κινούμενη εικόνα) διαλέγονται με ένα δρώμενο θεατρικό, στο οποίο έχει γράψει τη μουσική και παίζει ζωντανά κιθάρα. Από το 2016 είναι μέλος του Επιμ.Εικαστ.Τεχνών Ελλάδος. Επίσης από το 2019 παρουσιάζει με την ομάδα ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ μικρού μήκους ταινίες σε φεστιβάλ κινηματογράφου.

Ελένη Πασσά

Η Ελένη Πασσά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Θεσ/νίκη και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ. Σπούδασε θέατρο στην «Παράγκα» (Θεσ/νίκη) του Σ. Αμανατίδη και στην «Περίακτος» (Αθήνα) του Β. Ρίτσου. Δούλεψε ως ηθοποιός έως το 2005 σε έργα κλασσικής και σύγχρονης δραματουργίας. Από το 2008 συνεργάζεταιι με τον εικαστικό Κ. Νικολάου (ομάδα ακροβάτες-acrobates.gr) διευρύνοντας τα όρια της ηθοποιού με τη σκηνοθεσία και τη συγγραφή.

TOP