Γιάννης Θεοδωράκης «Ναι… μπορούμε και πάλι να ελπίζουμε»

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής
Σενάριο: Στέλιος Διαμαντής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Παπαμέτης, Θεόδωρος Παπαμέτης, Κώστας Κοσμαδάκης
Μοντάζ: Αλέξανδρος Φερεντίνος, Νίκος Βασιλάκης σε συνεργασία με τον Αντώνη Διαμαντή
Παραγωγή: Στέλιος Διαμαντής, Αντώνης Διαμαντής, ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 60 min
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Αφήγηση: Ανδρέας Κωνσταντίνου

 

Περίληψη:

Ο Στέλιος και ο Αντώνης Διαμαντής, βασικοί συντελεστές του ντοκιμαντέρ, επιχειρούν να σκιαγραφήσουν το ποιητή, λογοτέχνη και αυθεντικό αγωνιστή της Δημοκρατίας μέσα από την έρευνα που έχουν κάνει, μέσα από συνεντεύξεις και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν, δούλεψαν, πόνεσαν και αγάπησαν αυτόν το σπουδαίο άνθρωπο. Το ντοκιμαντέρ περιέχει  ανέκδοτα ιστορικά γεγονότα και άγνωστα  γεγονότα της ζωής του.

Σκηνοθέτης

Αντώνης Διαμαντής

Ο Αντώνης Διαμαντής είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών (1986). Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Φιλοσοφική Αθηνών και είναι απόφοιτος ΚΑΤΤΕ, Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας. Έχει κάνει θεατρικά σεμινάρια στο Θέατρο Οντίν της Δανίας, με τον Εουτζένιο Μπάρμπα και τους ηθοποιούς του, με ηθοποιούς του Θεατρικού Εργαστηρίου του Γιέρζυ Γκροτόφσκι και στο Κέντρο Έρευνας Γιέρζυ Γκροτόφσκι και Τόμας Ρίτσαρντς. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ (1991). Από το 1997 - 2000 ήταν δάσκαλος θεάτρου στο Εργαστήριο για ηθοποιούς, ηθοποιός σε 3 θεατρικές παραγωγές και κινησιολόγος στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει σκηνοθετήσει και πάρει μέρος ως ηθοποιός σε πάνω από 35 θεατρικά έργα του θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή Φεστιβάλ του εξωτερικού σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Αφρική. Σε δύο από αυτά (Ρωσία και Ιράν) η παράστασή του με τίτλο: «Μαρτύρημα» βραβεύτηκε ως η καλύτερη ξενόγλωσση θεατρική παράσταση. Έχει διοργανώσει στο θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ πλήθος θεατρικών σεμιναρίων (Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης) και έχει μελετήσει θέατρο με Έλληνες και ξένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
Έχει ιδρύσει το Κέντρο Θεατρικής Ανθρωπολογίας όπου είναι και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής (Ηράκλειο Κρήτης, 2020). Το Κέντρο έχει διοργανώσει ως τώρα 3 επιστημονικά συνέδρια σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Κρήτης (2021, 2022) και Πατρών (2023).
Με το θέατρο Όμμα Στούντιο έχει συμμετάσχει ως Καλλιτεχνικός διευθυντής σε Διεθνή Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Creative Europe, Erasmus+).
Από το 2009 διεξάγει μια έρευνα μαζί με τους ηθοποιούς του θεάτρου Όμμα Στούντιο που έχει ως θέμα την "Σχέση του Θεάτρου με την Τελετουργία" και παρουσιάζεται μέσα από το παραστατικό opus της "Ασκητικής" του Νίκου Καζαντζάκη.

TOP