Ζάκρος

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Κουτσαφτής
Σενάριο: Φίλιππος Κουτσαφτής
Μοντάζ: Xρήστος Θεοχάρης
Παραγωγή: Κωνσταντίνος Μωριάτης
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 99 min
Έτος Παραγωγής: 2023
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Περίληψη:

Η Ζάκρος είναι ένα ντοκιμαντέρ για μια αρχαιολογική ανασκαφή ενός προϊστορικού χώρου κοντά σε ένα μικρό χωριό της ανατολικής Κρήτης- ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο μύθους και ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Είναι ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 35 ετών.
Η αφήγηση επικεντρώνεται στην αρχαιολογική ανασκαφή του μινωικού ανακτόρου της Ζάκρου και στον Νικόλαο Πλάτωνα, τον αρχαιολόγο που την έφερε στο φως. Μέσα από τις αρχαιότητες θα παρακολουθήσουμε τους άνδρες και τις γυναίκες της μινωικής εποχής, τα έργα των οποίων έφτασαν ως αρχαιολογικά ευρήματα, ως έργα τέχνης, ως ίχνη ζωής, ως χειρονομίες.

Zakros

Σκηνοθέτης

Φίλιππος Κουτσαφτής

Ο Φίλιππος Κουτσαφτής γεννήθηκε στη Ζαγορά Βόλου. Αρχικά σπούδασε μηχανολογία και στη συνέχεια κινηματογράφο στην Αθήνα στη Σχολή Σταυράκου. Έχει εργασθεί ως Διευθυντής Φωτογραφίας σε δεκαέξι ταινίες μεγάλου μήκους, πολλές από τις οποίες διακρίθηκαν σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε ταινίες μικρού μήκους, καθώς και σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων για την Ελληνική Τηλεόραση. Εργάζεται επίσης ως σχεδιαστής φωτισμών σε θεατρικές, μουσικές και παραστάσεις χορού.

TOP