Αφροδίτη της Μήλου - Η πιο Όμορφη Γυναίκα του Κόσμου

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Natacha Giler
Σενάριο: Natacha Giler
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Carlos Muñoz
Μοντάζ: Cecile Perraut
Μουσική: Timothée Girerd
Παραγωγή: ANEMON, YUZU PRODUCTIONS, COSMOTE TV, ARTE
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Γαλλία
Διάρκεια: 61 min
Έτος Παραγωγής: 2023
Γλώσσα: Γαλλικά, Ελληνικά, Αγγλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά

 

Περίληψη:

Από την ανακάλυψή της το 1820, η Αφροδίτη της Μήλου δεν έχει παύσει να εμπνέει και να γοητεύει. Τι της δίνει αυτή τη δύναμη; Πώς, από όλα τα αρχαία αριστουργήματα, ξεχώρισε σαν ένα διαχρονικό και παγκόσμιο pop icon; Διακόσια χρόνια μετά την άφιξη της στο Λούβρο, θα ανακαλύψουμε εκ νέου την ιστορία της και θα αποκαλύψουμε τη βρίσκεται πίσω από ένα από τα πιο όμορφα αινίγματα στην ιστορία της τέχνης.

Σκηνοθέτις

Natacha Giler

Η Natacha Giler, με εκπαίδευση πάνω στο μοντάζ, ξεκίνησε να συνεργάζεται με έμπειρους σκηνοθέτες - συγκεκριμένα σε αρχειακά ντοκιμαντέρ. Ταυτόχρονα γράφει και σκηνοθετεί τα δικά της ντοκιμαντέρ. Τα αγαπημένα της θέματα είναι συχνά εμπνευσμένα από τις τύχες εξαίρετων γυναικών¨"Grisélidis Réal, carnet de bals" (ακτιβίστρια, ιερόδουλη, συγγραφέας), "Talking like her" (μια γαλλοαμερικανική ταινία για έναν τραγουδιστή της folk, ο οποίος εξαφανίστηκε την δεκαετία του ‘70) ή το "The convoy of the 31,000”, βασισμένο στα γραπτά της Charlotte Delbo.
Σκηνοθέτησε επίσης τις προσωπογραφίες των Boris Vian, Ginette Kolinka και Beethoven.
Οι ταινίες της έχουν γίνει κυρίως για την Arte and Toute l'Histoire/Mediawan. Έχει μοντάρει πολυάριθμα ντοκιμαντέρ για όλα τα γαλλικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Michel Royer, ειδήμονα στις ταινίες που βασίζονται σε αρχεία. Είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη από το 2012 ως το 2015. Είναι απόφοιτος της ESEC (Ecole Supérieure d'Etudes Cinématographiques).

TOP