Εργαστήριο δημιουργίας φυλλοσκοπίου Animation Preproduction Step One!

Ένα εργαστήριο του CFF

Εμψυχώτρια: Μαρία Κρίγκα

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Περιγραφή:

Σύνολο ατόμων: μέχρι 14

Πρόκειται για δράση εισαγωγής στην κατανόηση των μηχανισμών της κινούμενης εικόνας. Σκοπός της δράσης είναι 1/ Να ενημερωθούν τα νεαρά άτομα για την ιστορία της σχεδιοκίνησης και 2/ να εκπαιδευτούν στη δημιουργία ενός χειροποίητου φυλλοσκοπίου (flipbook) και στην βιντεοσκόπηση αυτού. Στο πρώτο μέρος (1 περίπου ώρα) θα γίνει συζήτηση για το animation, για τα βήματα της προπαραγωγής και προβολή 2 flipbook και θα εξηγηθεί η διαδικασία δημιουργίας αυτών. Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν οι ιδέες με αφορμή λέξεις κλειδιά που θα δοθούν στα παιδιά και θα αφορούν σε τομείς όπως κλιματική κρίση – μεγαλώνοντας – σύγκρουση. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο δημιουργίας φυλλοσκοπίου με τη διανομή κατάλληλων μπλοκ χαρτιού. Θα ακολουθήσει η βιντεοσκόπηση των επιλεγμένων φυλλοσκοπίων και την επόμενη ημέρα, μετά από μοντάζ της ομάδας των εκπαιδευτών, θα γίνει η παράδοση των ψηφιακών φυλλοσκοπίων ή/και η παρουσίαση τουςστο κοινό.

Το εργαστήριο υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών InArts του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επιστημονικός Υπεύθυνος της δράσης είναι ο Άγγελος Φλώρος, Επίκουρος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Σύντομο Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και της Σχολής Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Καλές Τέχνες από το Northumbria University at Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο (με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών) με θέμα τη Θεατρικότητα των εικαστικών/υβριδικές εικαστικές εφαρμογές στη θεατρική πρακτική.

Έχει πραγματοποιήσει 3 ατομικές εκθέσεις/εγκαταστάσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ασχολείται με τις γραφιστικές εφαρμογές και τη σκηνογραφία στο θέατρο καθώς και με το αρχαιολογικό σχέδιο ως μέλος της ομάδας συντήρησης τοιχογραφιών Ακρωτηρίου Θήρας και ως μουσειακή ζωγράφος σε Εφορείες Αρχαιοτήτων.

Εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ από το 2019 βρίσκεται σε Θέση Ε.Ε.Π. στο Τμήμα Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχοντας στη διδασκαλία του σχεδίου, της βίντεο τέχνης και της εμψύχωσης εικόνων ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη μελέτη της αρχιτεκτονικής του Μοντερνισμού στο Ιόνιο.

TOP