Έχει η πόλη πεθάνει;

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μητσάκη
Σενάριο: Δήμητρα Μητσάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Αγγελόπουλος
Animation: Δήμητρα Μητσάκη
Μοντάζ: Δήμητρα Μητσάκη
Μουσική: Σίμος Ρηνιώτης, Δήμος Βρύζας
Παραγωγή: Παναγιώτης Υδραίος, FLP Athens
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 11 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Αφήγηση: Τιτίκα Οικονομίδου, Θοδωρής Θεοδωρίδης

Περίληψη:

Οι πόλεις που ζούμε είναι ζωντανοί οργανισμοί. Κάποια στιγμή συμβαίνει το αναπόφευκτο και οι πόλεις πεθαίνουν. Είναι πολύ αργά για αναγέννηση; Το αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως ή συνεχίζουμε να ακροβατούμε πάνω στο πτώμα μιας περασμένης δόξας; Η Τιτίκα και ο Θοδωρής, μοιράζονται τις σκέψεις τους και σχολιάζουν τη σημερινή κατάσταση της πόλης που πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους: την Θεσσαλονίκη.

 

Σκηνοθέτης

Δήμητρα Μητσάκη

Η Δήμητρα Μητσάκη είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης, μοντέζ και παραγωγός. Σπούδασε σκηνοθεσία στο filmArche του Βερολίνου και συγγραφή στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους όπως το The Brother (2014), We need to talk about Barbie (2016), In Medias Res (2016), κ.α., και τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και εκθέσεις σε Γερμανία, Ελλάδα, Βραζιλία, Ουκρανία, Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Βοσνία, κ.α.. Το 2017 συμμετείχε στο Talents Sarajevo (director’s summit) και το σενάριο της “Ροκαμβόλ”, επιλέχθηκε ως ένα από τα τρία έργα που παρουσιάστηκαν στο Film Stage Studio, με μέντορα τον Gyula Gazdag. Το 2020-2021, συμμετείχε στο 9μηνο εργαστήριο “Περιφερειακή ́Οραση: Επαναπροσδιορίζοντας το αρχείο” σε διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου, με μέντορα τον σκηνοθέτη Tamer El Said, όπου δημιούργησε την ταινία “Η Άλλη Σελήνη” (9o Διεθνες Φεστιβαλ Σύρου, 4ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου - Αθήνα, 14ο Cine Toro Φεστιβάλ Πειραματικού Κινηματογράφου, Κολομβία, Interface Video Art Festival, Κροατία, Festival des Cinémas Différents et Expérimentaux de Paris, κλπ).
H μικρού μήκους ταινία της “Έχει η πόλη πεθάνει;” είναι υβριδικό ντοκιμαντέρ και παράλληλα βρίσκεται στην διαδικασία ανάπτυξης ενός μεγάλου μήκους έργου. Η Δήμητρα ίδρυσε το 2017 στην Αθήνα, το Balkan Can Kino, ένα κινητό κινηματογραφικό φεστιβάλ διαρκείας και εργαστήριο, με ένα ετήσιο Συμπόσιο Κινηματογράφου, όπου και εργάζεται ως σήμερα ως επιμελήτρια προβολών και εργαστηρίων.

TOP