Ἐμοῦ Θανόντος Γαῖα Μιχθήτω Πυρί

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Καρύδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ευριπίδης Καρύδης
Μοντάζ: Ευριπίδης Καρύδης
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 9 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Περίληψη:

Τον Μάιο του 2021 η ζωή του πατέρα μου άλλαξε για πάντα. Διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος. Έπρεπε να κάνει μια εγχείρηση η οποία θα του άλλαζε τη ζωή. Μέσα από το φακό της κάμερας ήθελα να καταγράψω τα συναισθήματα και τις σκέψεις του μετά την επέμβαση. Μέσα από τις συζητήσεις μας κατάφερα να ξανά ανακαλύψω τον πατέρα μου. Αυτό το φιλμ είναι ένα πορτραίτο του πατέρα μου. Ενός ανθρώπου που ισορροπούσε μεταξύ ζωής και θανάτου.

Ἐμοῦ Θανόντος Γαῖα Μιχθήτω Πυρί | Ευριπίδης Καρύδης (2022) 10o CFF

Σκηνοθέτης

Ευριπίδης Καρύδης

Ο Ευριπίδης Καρύδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Με σπουδές σε δημοσιογραφία, σινεμά και ταινίες τεκμηρίωσης έχει σκηνοθετήσει εφτά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (98, The Crossing, The Collector, The Port, The Picket Line, When I Die Let The Universe Burn, I Sometimes Maybe). Πρόσφατα ολοκλήρωσε την πρώτη ταινία τεκμηρίωσης μεγάλου μήκους (Freedom through Football) το οποίο είναι αποτέλεσμα της διδακτορικής του εργασίας στο πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ.

Αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο του Μπράιτον, ήθελε να εξερευνήσει το είδος των ταινιών τεκμηρίωσης ακόμα περισσότερο. Πάντα τον εντυπωσίαζε ο τρόπος με τον οποίο σκηνοθέτες ερευνούσαν κοινωνικοπολιτικά θέματα μέσω των αθλητικών ντοκιμαντέρ.

TOP