Η Αγία

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Σταυρόπουλος
Σενάριο: Δημήτρης Σινόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας:  Παύλος Μαυρικίδης
Μοντάζ: Βασίλης Σταυρόπουλος
Μουσική: Αντώνης Καραγιάννης
Παραγωγή: Δημήτρης Σινόπουλος, Frau Films, Ναστάζια Ραλλιά
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 15 min
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Ηθοποιοί: Μπέτυ Αρβανίτη, Σμαράγδα Σμυρναίου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Περίληψη:

H Δόμνα, διακεκριμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκός, πλησιάζοντας τα 85, έρχεται πιο κοντά στο μεγαλύτερό της όνειρο. Είναι προτεινόμενη για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Παράλληλα, ο εγγονός της Γιώργος περιμένει δίδυμα. Όταν η ζωή του βρεθεί σε κίνδυνο, η Δόμνα θα απευθυνθεί για ακόμα μια φορά στην αγαπημένη της "Αγία". Είναι δυνατόν η προσευχή να γίνει αμφίδρομη;

Η Αγία | Βασίλης Σταυρόπουλος (2021) | 10 CFF

Σκηνοθέτης

Βασίλης Σταυρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχ. και κατόπιν φωτογραφία και οπτικοακουστικά μέσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχει εργαστεί ως Σκηνοθέτης, Δ. Φωτογραφίας και μοντέρ σε διάφορες βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, διαφημιστικά, μουσικά βίντεο, και τηλεοπτικές παραγωγές. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας παραγωγής Frau Films. Έχει σκηνοθετήσει τις μικρού μήκους ταινίες “Live” (2018), και “Pasiphae” (2020), με συμμετοχές και διακρίσεις σε διάφορα φεστιβάλ.

Το σενάριο του μικρού μήκους ταίνίας της «1969» συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό Σεναρίου Interfilm Pitch το 2015 και βραβεύτηκε με «Ειδική Μνεία». Το «The return» είναι η πρώτη της μικρού μήκους ταινία και επιλέχθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Τιράνων. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο post-production για μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Φωτιά από τέφρα», η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

TOP