Η Υπόσχεση

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πλιάκος
Σενάριο: Αντώνης Αλακιώτης
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Πλιάκος
Παραγωγή: Αντώνης Αλακιώτης
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 60 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Αφήγηση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Περίληψη:

Η αποτέφρωση των νεκρών στην Ελλάδα αποτελούσε ταμπού επί δεκαετίες για τον πολιτικό κόσμο.  Το πρώτο αποτεφρωτήριο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019 μετά από δεκαετίες προσπαθειών. Η «Υπόσχεση» είναι η καταγραφή της πολιτικής διάστασης αυτής της προσπάθειας, την οποία σήκωσε στην πλάτη του επί 23 χρόνια ένας άνθρωπος.

Σκηνοθέτης

Κώστας Πλιάκος

Ο Κώστας Πλιάκος είναι δημοσιογράφος και κινηματογραφιστής και ζει στην Αθήνα. Εργάστηκε 20 χρόνια σε εφημερίδες, περιοδικά και έχει συνεργαστεί με ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως μεταξύ άλλων οι SRF (Ελβετία), TVP (Αργεντινή), NDTV (Ινδία), για ειδήσεις, τηλεοπτικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ. Επί σειρά ετών κάλυψε διεθνή γεγονότα και έχει πραγματοποιήσει αποστολές σε περισσότερες από τριάντα χώρες στην Ευρώπη, την Ασία, τη Νότια και Κεντρική Αμερική και την Αφρική.
Από το 2015 εργάζεται για το CNN Greece ως ερευνητής και video-journalist.
Ως σκηνοθέτης και παραγωγός έχει κάνει δύο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους τα οποία έχουν βραβευτεί σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ και ένα μικρού μήκους, ενώ η φωτογραφική του δουλειά έχει επίσης βραβευτεί σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα. Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορίας είναι η πρώτη του ταινία μυθοπλασίας.
Σπούδασε στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Βαρκελώνη δημοσιογραφία, οικονομικά και κινηματογράφο και μιλάει αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά.

TOP