Μικροβίωμα

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Σταύρος Πετρόπουλος
Σενάριο: Σταύρος Πετρόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Κανάκης
Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Πατσαρός
Παραγωγή:  Σταύρος Πετρόπουλος, Λεωνίδας Κωνστανταράκος, CLEO - Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων, Alaska Film
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 27 min
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Περίληψη:

Τα όρια της εισβολής στις ειρηνικές ζωές των κατοίκων της Ικαρίας δοκιμάζονται όταν μια ομάδα επιστημόνων καταφθάνει με σκοπό να ανακαλύψει το μυστικό της μακροζωίας. Μια κωμική  σύγκρουση  ενεργειών  μεταξύ  των  ντόπιων  και  των  αμήχανων  ερευνητών  που ενδελεχώς  αναζητούν  τον  τρόπο  να  κατανοήσουν  τον  αργό  χρόνο  και  τις  εξωτικές ιδιοσυγκρασίες των Ικαριωτών. 

Σκηνοθέτης

Σταύρος Πετρόπουλος

Ο Σταύρος Πετρόπουλος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1984. Ύστερα από βασικές σπουδές Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Μedia and Communications του Goldsmiths College (University of London), ξεκίνησε να ζει στην Αθήνα και να εργάζεται ως αρθρογράφος, φωτογράφος και κινηματογραφιστής για πολιτιστικούς φορείς και περιοδικά. Το 2013 ίδρυσε την εταιρία παραγωγής ALASKA FILMS με τον Λεωνίδα Κωνστανταράκο. Ως σκηνοθέτης και παραγωγός έχει δημιουργήσει ποικίλα είδη οπτικοακουστικών έργων όπως ντοκιμαντέρ, video art, τηλεοπτικά και διαδικτυακά διαφημιστικά σποτ, τηλεοπτικές εκπομπές, τρέιλερ παραστάσεων θεάτρου και χορού και animation. Τα ντοκιμαντέρ του “Dancing to Connect” (2014), Είμαι ένας χορευτής (2016), Οικίες (2019) και “Μικροβίωμα” (2021) έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το CPH-DOX στην Κοπεχγάγη και το Sarajevo Film Festival. H τελευταία ταινία του “Μικροβίωμα” απέσπασε το βραβείο Grand Prix στο FeKK - Ljubljana Short Film Festival 2022.

TOP