Μπιούτι

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Θάνος Λυμπερόπουλος
Σενάριο: Θάνος Λυμπερόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιούρι Χαριτίδης
Μοντάζ: Θάνος Λυμπερόπουλος
Μουσική: Άννα Τάρμπα
Παραγωγή: Χρήστος Πιθαράς
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 20 min
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Βαγγέλης Ευαγγελινός

Περίληψη:

Η Κάλλη μια νεαρή άνεργη κοπέλα που ζει με την καταπιεστική μητέρα της, βρίσκει διέξοδο στον γεμάτο γκλίτερ, μα σκληρό, κόσμο του YouTube και των καλλυντικών, ώσπου θα φτάσει στα άκρα για να ικανοποιήσει τους λιγοστούς subscribers, διατηρώντας την τέλεια εικόνα της.

Σκηνοθέτης

Θάνος Λυμπερόπουλος

O Θάνος Λυμπερόπουλος είναι σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής.
Έχοντας μουσική εκπαίδευση και κυκλοφορώντας αρκετούς δίσκους με τα κατά καιρούς σχήματα του, η εικόνα (σε όλες της τις εκφάνσεις) ήταν το επόμενο εκφραστικό εργαλείο που επέλεξε να εξερευνήσει. Έχει σκηνοθετήσει/κινηματογραφήσει δεκάδες μουσικά βίντεο για καλλιτέχνες από όλο του μουσικό φάσμα όπως Παυλίνα Βουλγαράκη, Ορέστη Ντάντο, Closer, Λευκή Συμφωνία, και πολλούς άλλους ενώ έχει διατελέσει διευθυντής φωτογραφίας σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και webseries.
Στο χώρο του σινεμά, εργάστηκε σαν διευθυντής φωτογραφίας σε αρκετές μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. [A sealed idea του T. Panagopoulou, Route In του N. Παυλινέρη, Skeleton in a closet, Sea you του Γ. Βασιλώττου, Time of monsters του Γιώργου Καραλιά, Διαβατά Prison Blues του Δ. Ιγνατίάδη] κ.α. Η πρώτη του ταινία, το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Dunaym» που αποκαλύπτει την ιστορία ενός Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα που κρύβεται στην Αθήνα πίσω από μια ήσυχη ζωή έχει ταξιδέψει σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, από την Χαλκίδα, την Καλαμάτα, τα Χανιά, μέχρι την Άρτα. Η δεύτερη ταινία του, μυθοπλασίας «Μπιούτι» με πρωταγωνιστές την Κωνσταντίνα Αλξεναδράτου, τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και το Βαγγέλη Ευαγγγελινό έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ Δράμας 2021 και συνεχίζει το φεστιβαλικό της ταξίδι στις Νύχτες Πρεμιέρας, το Microμ festival, το PDIFF και άλλα.

TOP