Να μην έχεις πού να πας

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Λουκάς Αγέλαστος, Σπυριδούλα Γκούσκου
Μοντάζ: Λουκάς Αγέλαστος
Παραγωγή: Story Studios Films
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 67 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Ελληνικά 
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Περίληψη:

Χιλιάδες άστεγοι στην Ελλάδα βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ταυτόχρονα, η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, παραβιάζοντας κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Καθώς ακολουθεί τις ζωές και τα προβλήματα τριών άστεγων στην Αθήνα, το ντοκιμαντέρ διερευνά την αποτυχία του κράτους να παρέχει ένα δίχτυ ασφαλείας και εξετάζει πιθανές λύσεις.

Σκηνοθέτες

Λουκάς Αγέλαστος

Ο Λουκάς είναι Ελληνογερμανός σκηνοθέτης. Αρχικά σπούδασε Κοινωνικές Σπουδές και Διοίκηση Επιχειρήσεων, ξεκίνησε τη δημιουργική του καριέρα σαν φωτογράφος και παραγωγός βίντεο και στη συνέχεια σπούδασε Κινηματογράφο στο Raindance Film School, όπου είναι πλέον μέντορας μεταπτυχιακού. Η μικρού μήκους ταινία του «Η Γραμμή» (2019) με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη παίχτηκε σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ και προβλήθηκε στην ΕΡΤ. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε κοινωνικά θέματα.

Μαζί με τη Σπυριδούλα, έχουν σκηνοθετήσει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Εγώ, ο άλλος άνθρωπος» (2017) και το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Ο άνεργος που μαγειρεύει για τους άστεγους» (2013).

Σπυριδούλα Γκούσκου

Η Σπυριδούλα σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης, Υποκριτική και Κινηματογράφου και είναι βραβευμένη φωτογράφος (National Geographic, Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.λπ.) και σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας.
Οι μικρού μήκους ταινίες της Σπυριδούλας περιλαμβάνουν το «Δύο σταγόνες νερό» (2020) με τον Δημήτρη Γεωργιάδη. Το 2022 θα σκηνοθετήσει την επόμενη μικρού μήκους ταινία της μυθοπλασίας, το «Patinage», με χρηματοδότηση της ΕΡΤ. Λατρεύει τον ποιητικό κινηματογράφο.

TOP