Πεντάγραμμα Αντίστασης

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιαχρήστας, Νικόλας Παπαδημητρίου
Σενάριο: Γιάννης Τσιαχρήστας, Νικόλας Παπαδημητρίου, Αμαλία Αλτίνου, Τζένη Τσιροπούλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αμαλία Αλτίνου, Νικόλας Παπαδημητρίου, Γιάννης Τσιαχρήστας
Μοντάζ: Δημήτρης Καλφάκης, Νικόλας Παπαδημητρίου, Γιάννης Τσιαχρήστας
Παραγωγή: Γιάννης Τσιαχρήστας, Νικόλας Παπαδημητρίου, Αμαλία Αλτίνου, Τζένη Τσιροπούλου, Δημήτρης Καλφάκης
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 26 min
Έτος Παραγωγής: 2020
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Αφήγηση: Ελεάννα Παπαχρήστου

Περίληψη:

Η ιστορία των αντάρτικων τραγουδιών κατά την περίοδο της Κατοχής-Αντίστασης 1941-1944 στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ εξετάζει πώς δημιουργήθηκαν, πώς διασώθηκαν, τι ιδέες εξέφραζαν και πώς ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να είναι επίκαιρα και να εμπνέουν τους ανθρώπους που αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο.

Πεντάγραμμα Αντίστασης | Γιάννης Τσιαχρήστας, Νικόλας Παπαδημητρίου (2020 | 10o CFF

Σκηνοθέτες

Νικόλας Παπαδημητρίου

Ο Νικόλας Παπαδημητρίου είναι δημιουργός ταινιών ντοκιμαντέρ με έδρα την Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και από το τμήμα Digital Film Making του ινστιτούτου Sae. Το 2020 αποφοίτησε με υποτροφία από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Πολιτιστική Τεχνολογία και Επικοινωνία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στα κύρια ενδιαφέροντά του συμπεριλαμβάνονται οι θεματικές του αστικού χώρου, της εργασίας και του σώματος.

Γιάννης Τσιαχρήστας

Ο Γιάννης Τσιαχρήστας σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο μεταπτυχιακό Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αποφοίτησα από το μεταπτυχιακό Πολιτισμός, Παραγωγή Ταινιών Ντοκιμαντέρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Tο πρώτο του ντοκιμαντέρ Πόθος (2017) απέσπασε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, στο 5ο Διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ AegeanDocs στη Μυτιλήνη.

TOP