Πρώτο Μπάνιο

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωστόπουλος
Σενάριο: Αλέξανδρος Κωστόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Φρέντζος
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Μουσική: Σπύρος Mπάκος
Παραγωγή: Ιωάννα Σουλτάνη, Soul Productions, Authorwave
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 15 min
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Ηθοποιοί: Πέτρος Λαγούτης, Δάφνη Αλεξάντερ, Μαργαρίτα Καλαματιανού 

Περίληψη:

Τελευταία μέρα των οικογενειακών καλοκαιρινών διακοπών. Το κοριτσάκι θέλει να κάνει το πρώτο της μπάνιο χωρίς μπρατσάκια, αλλά οι γονείς της θέλουν να το αναβάλουν για το επόμενο καλοκαίρι. Μία αλληγορία στον τρόπο συμπεριφοράς των δυτικών κοινωνιών απέναντι στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Σκηνοθέτης

Αλέξανδρος Κωστόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα. Σπούδασε Κινηματογράφο, και Επιστήμες Πληροφορικής & Τεχνολογία Πολυμέσων.
Η μικρού μήκους ταινία του «First Swim» συμμετείχε σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ (Τεργέστης FF, In The Palace, Bengaluru ISFF, Foyle FF - ειδική μνεία, Athens IFF). Γύρισε τα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ «Speed ​​of Light» και «Touching the intangible», παραγωγής του ελληνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Η ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων του «Zebra's Island» είναι παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του ελληνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα (στο στάδιο της παραγωγής).
Συμμετείχε σε αρκετά εργαστήρια σεναρίου και pitching (Mediterranean Film Institute, In The Palace Filmer Forge Pitch, EKOME Storytelling, Drama Pitching Mini Talent Lab, Olympia Creative Ideas, Mecal).
Έχει βραβευτεί από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και από την Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών.
Έχει γράψει ένα σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους, με τίτλο «Inertia», το οποίο συμμετείχε στο Φόρουμ του Ντεμπούτου Κινηματογράφου της Βουδαπέστης.
Επίσης έγραψε και σκηνοθέτησε την εικαστική παράσταση «Οι νέες περιπέτειες της Αντιγόνης», βασισμένη στην ελληνική τραγωδία (ειδική αναφορά στον Ετήσιο Ελληνικό Μαθητικό Διαγωνισμό Τέχνης).
Είναι δάσκαλος στα κινηματογραφικά εργαστήρια «Από τα κόμικς, στη σκηνοθεσία» και «Χρήση μουσικών ταινιών για τη διδασκαλία των εκφραστικών τεχνών».

TOP