Σχέδιο Χαρακτήρα Manga Lab: Πώς σχεδιάζουμε το πρόσωπο και το σώμα με τον τρόπο των ANIME

Ένα εργαστήριο του CFF

Εμψυχωτής:
Μαρία Κρίγκα, inArts, ΕΕΠ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τόπος υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Εξοπλισμός: Δεν απαιτείται

Περιγραφή εργαστηρίου

Πρόκειται για  εργαστήριο δημιουργίας πρωτότυπου σχεδίου σύμφωνα με την τεχνική του Ιαπωνικού στυλ κόμικ Manga και την εφαρμογή των γνώσεων αυτών στις ταινίες κινουμένων σχεδίων anime.

Στο πρώτο μέρος (45 περίπου λεπτά) θα γίνει προβολή σχετικά με το δημιουργικό σχεδιασμό ενός επινοημένου Χαρακτήρα animation και επίδειξη των βασικών τεχνικών του Manga.

Στο δεύτερο μέρος οι μαθήτριες/ες, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών, θα σχεδιάσουν το δικό τους Χαρακτήρα εμπνευσμένο από αγαπημένα έργα anime.

Σκοποί της δράσης είναι 1/ Να ενημερωθούν τα νεαρά άτομα για το ποια είναι τα βήματα δημιουργίας Σχεδίου Χαρακτήρα (character design) στη ροή παραγωγή ενός έργου animation   2/ να εκπαιδευτούν στη δημιουργία ενός δικού τους σχεδίου Manga και 3/ να αποκτήσουν γνώση και εμπειρία πάνω στο δημοφιλές είδος Ιαπωνικών κόμικ και κινουμένων σχεδίων και ποια η διαφορά με τις άλλες σχολές σχεδίασης έργων εμψύχωσης.

Το εργαστήριο υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών inArts του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επιστημονικά Υπεύθυνος της δράσης είναι ο Άγγελος Φλώρος, Επίκουρος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και της Σχολής Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Καλές Τέχνες από το Northumbria University at Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο (με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών) με θέμα τη Θεατρικότητα των εικαστικών/υβριδικές εικαστικές εφαρμογές στη θεατρική πρακτική.

Έχει πραγματοποιήσει 3 ατομικές εκθέσεις/εγκαταστάσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ασχολείται με τις γραφιστικές εφαρμογές και τη σκηνογραφία στο θέατρο καθώς και με το αρχαιολογικό σχέδιο ως μέλος της ομάδας συντήρησης τοιχογραφιών Ακρωτηρίου Θήρας και ως μουσειακή ζωγράφος σε Εφορείες Αρχαιοτήτων.

Εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ από το 2019 βρίσκεται σε Θέση Ε.Ε.Π. στο Τμήμα Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχοντας στη διδασκαλία του σχεδίου, της βίντεο τέχνης και της εμψύχωσης εικόνων ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη μελέτη της αρχιτεκτονικής του Μοντερνισμού στο Ιόνιο.

TOP