Το ραδιόφωνο των παιδιών

Το ραδιόφωνο, όπως έλεγε και ο Σελεστέν Φρενέ, είναι ένα χρήσιμο και κομβικό σημείο μάθησης.

Εμψυχώτριες: Ιωάννα Κολοκυθά, νηπιαγωγός και Μάρω Βελίγγου, νηπιαγωγός , μέλη του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων Χανίων και της Παιδαγωγικής Ομάδας «Το Σκασιαρχείο, Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας»

Ημέρα Εργαστηρίου: Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Ώρα: 10.00 – 13.00

Διάρκεια: 3 ώρες

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε όσους/ες ασχολούνται με παιδιά, έως εικοσιπέντε (25) άτομα

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας )

Περιγραφή Εργαστηρίου

Το ραδιόφωνο, όπως έλεγε και ο Σελεστέν Φρενέ, είναι ένα χρήσιμο και κομβικό σημείο μάθησης. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας και ελεύθερης έκφρασης ως αντιστάθμισμα των χαμένων παιδικών φωνών, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση εκπαιδευτικού και μαθητή/τριας και τη σχέση του σχολείου με την κοινότητα. Πώς όμως μπορούμε να παράγουμε εκπομπές μαζί με τα παιδιά; Το βιωματικό αυτό εργαστήριο θα βοηθήσει να ξεκινήσετε κι εσείς.

Σύντομο Βιογραφικό

Το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Χανίων με την Παιδαγωγική Φρενέ είναι μία ομάδα εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, οι οποίοι πιστεύουν ότι το σχολείο πρέπει να βρίσκεται σε καθημερινό διάλογο, ανταλλαγή και συναλλαγή με το περιβάλλον του. Η εμπειρία των ανθρώπων μέσα στο Δίκτυο γίνεται με τους όρους της Παιδαγωγικής Φρενέ και της Θεσμικής Παιδαγωγικής, με προσπάθεια για τη συμμετοχή όλων των μελών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, σε μια διαρκή άσκηση στη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές αρχές οργάνωσης. Σκοπός του Δικτύου είναι να δημιουργήσουμε μια «μικρή κιβωτό» ιδεών και παιδαγωγικών αντιλήψεων για ένα σχολείο ελεύθερο, ανοικτό και συνεργατικό. Το Δίκτυο Χανίων όπως και άλλα Δίκτυα ανά την Ελλάδα υποστηρίζονται και βρίσκονται σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο, Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας».

TOP